Mads Davidsen: Sådan får du langvarig succes i fodbold

Han har med stor succes udviklet en af de mest succesrige klubber i Kina de senere år (næsten) fra bunden, han har startet strategifirmaet Optima Football og er nu Director of Football i Al Jazira.

Med andre ord ved Mads Davidsen, hvad han snakker om, når emnet er hvordan man klarer sig bedst på den lange bane i fodbold, og netop det aspekt gennemgår han i bogen “Hvor svært kan det være?”.

Bogen er skrevet sammen med Dan Hammer, som har været i Monetos og fortælle om sin del af bogen, og nu er det altså Mads Davidsens tur til at berige lytterne med, hvad der skal til i den fodboldmæssige del af en klub for at sikre den langsigtede succes.

Det blev en interessant snak, hvor vi blandt andet runder begrebet trænerfyringer – en emne, som nærmest aldrig mister sin aktualitet, hvor Mads Davidsen har sin klare holdning, hvornår det giver mening ikke mindst hvornår det er helt hovedløst at ty til det våben.

I udsendelsen – ganske som i bogen – snakkes der både gode og dårlige eksempler på fodboldstrategi, og så runder vi også Brøndby, hvor Mads Davidsen i en periode var inde over som konsulent og med til at finpudse strategien i klubben.